gototopgototop

Kürt Sineması - Sînemaya Kurdî - Kurdish Cinema

Têketin-GirişEndamtî-Üyelik

Derhênerên din ên ku zedetirîn hatine şopandin - En takip edilen diğer yönetmenler

Qutîka Lêgerînê - Arama Kutusu

Anasayfa - Mal » Derhêner » Derhênerên Din » Halil İbrahim Ergün (Oyuncu - Senarist)
A+ R A-

Halil İbrahim Ergün (Oyuncu - Senarist)

Oylayın / Deng bidin
(0 oy)

Halil İbrahim Ergün (d. 8 Eylül 1946), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
1946 yılında, Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü'nde doğdu. İlk ve ortaokulu İznik'te okudu. Pertevniyal Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okudu. Halk Oyuncuları'nda Teneke adlı oyunla profesyonel oldu. Vasıf Öngören, Mustafa Alabora ve Erdoğan Akduman ile Ankara Birlik Sahnesi'ni kurdu. 1974 yılında Yılmaz Güney'in senaryosu olan Yol filmiyle sinemaya başladı.
Son olarak 2006 yılından 2010 kadar Kanal D'de yayınlanan Yaprak Dökümü adlı dizide Ali Rıza Tekin karakterini canlandırmaktaydı. İstanbul'da yaşamaktadır.


Tiyatro oyunları

  • Küçük Prens (Exupery)

Filmografisi

  1. Gün Akşam Oldu (2011)
  2. Görünmeyen (2010) - Barok Celil
  3. Kırmızı Işık (2008) - Sunucu
  4. Yeşilçam Denizi Yeniden (2008)
  5. Ben Fazla Kalmayacağım (2007) - Hakim
  6. Mülteci (2007)
  7. Yaprak Dökümü (2006 - 2010) - Ali Rıza Tekin
  8. Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç (2005) - Kendisi
  9. Yolda / Rüzgar Geri Getirirse (2005) - Yılmaz Güney
  10. Kalbin Zamanı (2004) - Cemil
  11. Büyük Yalan (2004) - Ethem Vardarlı
  12. Pembe Patikler (2002) - Cihangir
  13. Abdülhamit Düşerken (2002) - Talat Bey
  14. Şöhret Sandalı (2001)
  15. Gökten Düşen Hazine (2000)
  16. Yara (1998) - Amca
  17. Hamam (1997) - Osman
  18. Baba Evi (1997) - Mahmut
  19. Hollywood Kaçakları (1996) - Tuna
  20. Ali / Sakın Arkana Bakma (1996)
  21. Hoşçakal İstanbul (1996) - Numan Bey
  22. Mum Kokulu Kadınlar (1996) - İhsan
  23. Özlem...Düne, Bugüne, Yarına (1995)
  24. Böcek (1995) - Recai Bey
  25. Bir Yanımız Bahar Bahçe (1994)
  26. Yolcu (1994) - İstasyon Şefi
  27. Mavi Sürgün (1993)
  28. Yorgun Savaşçı (1993)
  29. Balkan Balkan (1993)
  30. Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri (1992)
  31. Kurşun Adres Sormaz (1992)
  32. Seni Seviyorum Rosa (1992)
  33. Mem-ü Zin (1991)
  34. Zombıe Ja Kummitusjuna (1991)
  35. Yıldızlar Gece Büyür (1991)
  36. Uzlaşma (1991)
  37. Suyun Öte Yanı (1991)
  38. Düğün (1990)
  39. Gün Ortasında Karanlık (1990)
  40. Boynu Bükük Küheylan (1990)
  41. Kiraz Çiçek Açıyor (1990)
  42. Film Bitti (1989)
  43. Çaylar Şirketten (1989)
  44. Sahibini Arayan Madalya (1989) - Aslan Bey
  45. Hüzün Çemberi (1988)
  46. Kızın Adı Fatma (1988)
  47. Yaşarken Ölmek (1988)
  48. Kadın Dul Kalınca (1988) - Melih
  49. 72. Koğuş (1987)
  50. Bir Günah Gibi (1987)
  51. Zincir (1987) - Zülfo
  52. Deniz Kızı (1987) - Halil
  53. Katırcılar (1987) - Abdurrahman
  54. Bütün Kuşlar Vefasız (1987)
  55. Sis (1987) - İbrahim
  56. Unutamadığım (1987)
  57. Yasemin (1987) - Yakup
  58. Bekçi (1986)
  59. Güneşe Köprü (1986)
  60. Nisan Bitti (1986)
  61. Kırlangıç Fırtınası (1985) - Kemal
  62. Gülüşan (1985) - Mestan
  63. Bugünün Saraylısı (1985)
  64. Güneş Doğarken (1984)
  65. Kaşık Düşmanı (1984)
  66. Şalvar Davası (1983)
  67. Küçük Ağa (1983) - Çerkes Ethem
  68. Kırık Bir Aşk Hikayesi (1981) - Yavuz
  69. Yol (1981) - Mehmet Salih
  70. Annem Annem (1980)
  71. Yolcular (1979)
  72. Kuma (1979) - Koca
  73. Maden (1978)
  74. Merhaba (1976)
  75. Yarış (1975)
  76. İzin (1975) - İbrahim
  77. Senaryo yazarı
  78. Kırlangıç Fırtınası (1985)
  79. Merhaba (1976)

Ödülleri

1990 Ankara Uluslararası Film Festivali, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Film Bitti
1995 Adana Altın Koza Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Böcek
1995 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Böcek
1996 Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Böcek
1997 Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği En İyi Oyuncu Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Mum Kokulu Kadınlar
1997 Orhon Murat Arıburnu Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Mum Kokulu Kadınlar
2007 Antalya Altın Portakal Film Festivali, Yaşam Boyu Onur Ödülü

Bu kategoriden daha fazlası / Zêdetirîn: « Yağmur TAYLAN Allan Amin »

Şirove Bike - Yorum Ekle

Security code Nû bike - Yenile - Refresh

Derhenêrekê/î Rexne Bike - Bir Yönetmen Eleştir

03 May 2013
Orhan Eskiköy
Orhan Eskiköy

1980 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden 2004 yılında mezun oldu. Üniversite yaşamı boyunca amatör olarak gerçekleştirdiği belgesel filmler ulusal ve uluslararası başarılar...

Zêdetir-Devamı...
10 Oca 2013
Mehmet Aktaş
Mehmet Aktaş

Mehmet Aktaş (* sala 1967 li parêzgeha Îdir a bakurê Kurdistanê) derhênerê fîlmên dokumanter, nivîskar û rojnamevanekî kurd e. Li Almanyayê dijî, xwediyê Mîtosfilmê ye. Li Stenbolê di fakulteya dadê de dixwîne, sala 1990'ê diçe Germanistanê. Sala 2002'yê li Almanyayê...

Zêdetir-Devamı...
22 Nis 2013
Mustafa Dok
Mustafa Dok

1971 yılında Samsun, Vezirköprü’de doğdu. 1991 yılından sonra Berlin’de yaşamaya başladı. 1997 yılından itibaren film setlerinde değişik kademelerde çalıştı, çalışıyor. Ayrıca 1999–2000 yılları arasında kameramanlık eğitimi aldı. Şu an hala...

Zêdetir-Devamı...
03 May 2013
Mazin Mahdi Sherabayanî
 Mazin Mahdi Sherabayanî

Bahar 2008 yılında Kürdistan'a benim son 2 ziyaret, ben bu değişiklikler belgeleyen bir fotoğraf projesinde yer almak beni motive olduğu, sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan dramatik bir değişiklik olmuştur. Bu...

Zêdetir-Devamı...
11 Oca 2013
Hejar Xorşîd
Hejar Xorşîd

Hejar Xorşîd derhênerekî kurd e. Derhêner Hejar Xorşîd di sala 1978'a de ji dayik bûye û li Duhokê dijî. Piştî wergirtina dîploma zanista şanoyan ew heşt salan di warê çapemeniyê de xebitiye, bi taybetî...

Zêdetir-Devamı...
23 Ağu 2013
Filiz Işık BULUT
Filiz Işık BULUT

1970 doğumlu. Beykent Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi mezunu. Sinema TV’den dersler aldı. Özel tiyatrolarda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. Yayınlanmış tiyatro oyunları: “Masaldan Oyuna, Sabun Köpüğü (Toplu oyunlar-Bu...

Zêdetir-Devamı...
11 Mar 2013
Şahin Gok
Şahin Gok

Sahin Gok 1 Çile 19752 li  Sêrt, bakurê Kurdistanê) derhênerekî kurd e. Di xebata xwe de romî (tirkî) û kurdî bikartîne. Zaningeh xwendiye.

Zêdetir-Devamı...
23 Şub 2013
Ali Kemal Çınar
Ali Kemal Çınar

Diyarbakır, 1976 doğumlu. Diyarbakır'da yaşıyor. Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nden mezun oldu. Film üretimini doğduğu ve yaşadığı şehir olan Diyarbakır'da sürdürmektedir.

Zêdetir-Devamı...
14 Mar 2013
Derweş Zaîm ( Derviş ZAİM )
Derweş Zaîm ( Derviş ZAİM )

Nave wî e rastî Derviş Zaimağaoğlu ye. Derweş Zaîm li Qibrise(Gazî magosa) sala 1964an ji dayîk bûye. Dûv xilskirina Zanîngeha Bogazîçî Beşa îşletme(1988)  li Brîtanya Zanîngeha Warwickê li ser beşa...

Zêdetir-Devamı...
23 Şub 2013
Renas Arif
Renas Arif

Renas Arif lives in Amsterdam. He was born in the Iraqi Kurdistan. As a small child Was he always made his toys in wood and clay. Starting at the age of...

Zêdetir-Devamı...
03 Mar 2013
Hassan Ali Mahmoud
Hassan Ali Mahmoud

Born in 1967 in Erbil, Iraq.He has been the assistant director on four features and produced the feature « Crossing the dust » in 2007. He is now working as an artistic...

Zêdetir-Devamı...
24 Nis 2013
Aynur Özbakır
Aynur Özbakır

11 Mayıs 1978, Malatya doğumlu. İlk ve orta öğrenimi Malatya’da, Üniversite eğitimini ise Edirne Trakya Üniversitesi’nde tamamladı. 2002’de Sanat ve Hayat dergisinde, 2004’te BEKSAV Sinema Atölyesi’nde çalışmaya başladı. 2005’te Dina...

Zêdetir-Devamı...
08 May 2013
Kadir Özen
Kadir Özen

Doğum Tarihi - 1964, Gaziantep 1964 yılında Gaziantep'te doğan Kadir Sözen orta öğrenimini 1986 yılında Almanya'da tamamladı. 1991'de Köln İktisadi Bilimler Akademisinden mezun oldu. Gazetecilik yaptı ve senaryolar yazdı.İlk kısa metrajlı...

Zêdetir-Devamı...

Şopandina Derhênerên Dawî - En Son Bakılan Yönetmenler

Yeşim USTAOĞLU

Yeşim USTAOĞLU

18 Kasım 1960, Sarıkamış, Kars doğumlu. 1966 / 1971 yılları arasında Trabzon 24 Şubat İlko...

Derhênerên Ku Nû Hatin Barkirin - Yeni Eklenen Yönetmenler

Ayhan Sarıgöl

Ayhan Sarıgöl

Doğum Tarihi - YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI KISA FİLMLER Kesit (Qilm) - 2013 .... Kurmaca1. Am...

Derhênerên Kurd - Kürt Yönetmenler

Miraz Bezar

Miraz Bezar

Director Miraz Bezar, who was born in Ankara, Turkey but moved to Germany when he was nine...

Hevpeyvîn - Röportajlar

Aydın Orak Röportajı

Aydın Orak Röportajı

Aydın Orak Sayfası

онлайн фильмы

Têketin-Giriş

Şu anda 436 konuk çevrimiçi


Endamtî-Üyelik

Şu anda 436 konuk çevrimiçi

*
*
*
*
*

* İşaretli alanların doldurulması gerekir.