gototopgototop

Kürt Sineması - Sînemaya Kurdî - Kurdish Cinema

Têketin-GirişEndamtî-Üyelik

Derhênerên din ên ku zedetirîn hatine şopandin - En takip edilen diğer yönetmenler

Qutîka Lêgerînê - Arama Kutusu

Anasayfa - Mal » Derhêner » Derhênerên Din » Hamo Beknazarian
A+ R A-

Hamo Beknazarian

Oylayın / Deng bidin
(1 Oy)
Hamo Beknazarian (Armenian: Համո Բեկնազարյան; Russian: Амбарцум Бек-Назаров) (May 19, 1891 – April 27, 1965), also known as Hamo Bek-Nazarov or Amo Bek-Nazarian, was a Soviet Armenian film director.

Hamo Beknazarian was born on May 19, 1891 in Yerevan, the capital of ArmeniaRussian Empire. His career in cinema started in 1914, when a casual acquaintance offered him a part in a film. Since that part, he decided to pursue a career in cinema. Between 1914 and 1918, he played about 70 parts, becoming a popular actor in pre-Revolutionary Russian film. In 1920, instead of going to Armenia as he had decided, he went to Tbilisi where he developed a film department for the Georgian Commissioner's office of Public Education. He shot many films inTbilisi, including "The Father Murderer" and "Lost Treasures." In 1925, he shot his first Armenian film and moved to Armenia. In 1933, he shot the first Armenian sound film "Pepo." In 1941, Beknazarian was awarded the Stalin Prize. Besides feature films he also shot few documentaries.

Hamo Beknazarian died on April 27, 1965 in MoscowUSSR.

Filmography

  • 1922: The Suram Fortress, actor
  • 1923: Patricide, director
  • 1925: Namus, director
  • 1925: The Case of Tariel Mklavadze's Murder, director
  • 1926: Natela, director
  • 1926: Shor and Shorshor, scriptwriter, director
  • 1943: David-Bek, co-scriptwriter, director
  • 1935: Pepo, director
  • 1938: Zangezur, director
  • 1947: Anahit, director

 

Bu kategoriden daha fazlası / Zêdetirîn: « Georgy Paradzhanov Kadir SÖZEN »

Şirove Bike - Yorum Ekle

Security code Nû bike - Yenile - Refresh

Derhenêrekê/î Rexne Bike - Bir Yönetmen Eleştir

17 Mar 2013
İlham BAKIR
İlham BAKIR

Doğum Tarihi - 1968, Bitlis Elektronik Posta Adresi - ilhanbakr @ yahoo.com 1968 yılında Bitlis’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis’te tamamladı. 1989 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat fakültesini bitirdi. 15 yıl çeşitli...

Zêdetir-Devamı...
07 Oca 2013
Miraz Bezar
Miraz Bezar

Director Miraz Bezar, who was born in Ankara, Turkey but moved to Germany when he was nine years old, only knew about the Kurdish issue and the situation in eastern...

Zêdetir-Devamı...
14 Mar 2013
Derweş Zaîm ( Derviş ZAİM )
Derweş Zaîm ( Derviş ZAİM )

Nave wî e rastî Derviş Zaimağaoğlu ye. Derweş Zaîm li Qibrise(Gazî magosa) sala 1964an ji dayîk bûye. Dûv xilskirina Zanîngeha Bogazîçî Beşa îşletme(1988)  li Brîtanya Zanîngeha Warwickê li ser beşa...

Zêdetir-Devamı...
06 Oca 2013
Handan İpekçi
Handan İpekçi

1956 Ankara doğumlu. İşlediği konular, çalıştığı oyuncular ve oluşturmaya çalıştığı üslubu ile kendi sinemasını yaratmaya çalışan ve ticari dayatmaları dikkate almayan Handan İpekçi, filmlerinin özgün senaryosu, yönetimi ve yapımı kendine...

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Rafet El ROMAN
Rafet El ROMAN

Doğum Tarihi : 25 Ağustos 1968, Havsa, Edirne

Zêdetir-Devamı...
22 Nis 2013
Emre KAVUK
Emre KAVUK

21 Nisan 1983, İskenderun doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini İskenderun’da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü mezunu. 

Zêdetir-Devamı...
23 Şub 2013
Sahim Omar Kalifa
Sahim Omar Kalifa

Sahim Omar Kalifa Sahim Omar Kalifa (born 1980, Iraqi Kurdistan) has a master’s in art and design. His film THE LAND OF THE HEROES won the special award for a short...

Zêdetir-Devamı...
10 Oca 2013
Bülent Gündüz
Bülent Gündüz

Bülent Gündüz (z. 18ê berfanbarê 1976, Qereyazî) derhêner û nivîskarekî kurd e. Bülent Gündüz li gundê Kosa, li Qereyaziya Erzîromê ji dayik bûye. Piştî perwedeyiya serata li vî gundê, ew lîseyê li Erzîromê diqedîne....

Zêdetir-Devamı...
11 Oca 2013
Nebez Ehmed
Nebez Ehmed

Nebez Ehmed derhênereke kurd e. Nebez Ehmed ji sala 1998'a ve wekî nivîskarê pirtûkên fîlman û alîkarê derhêner di çêkirina fîlmên kurdî de beşdar e. Ew ji sala 2001'ê ve kurtefîlman dikişîne. „Handful of Ash” ta...

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Çağan IRMAK
Çağan IRMAK

Doğum Tarihi : 1970, İzmir, Seferihisar

Zêdetir-Devamı...
23 Şub 2013
Awat Namiq Ağa
Awat Namiq Ağa

Kürt yönetmen Awat Namiq Ağa bir on beş dakika kısa bir yol filmi, Anton Çehov overseasoned dayalı bazı komik unsurlarla gerilim onun son çalışması "Shortuct" çekim tamamladı. Film İngiltere günümüzde ayarlanır...

Zêdetir-Devamı...
10 Oca 2013
Faysal Dağlı
Faysal Dağlı

Faysal Dağlı (* 4'ê rêbendanê 1966 li Farqînê) rojnamevan, derhêner û nivîskarekî kurd e. Dağlı di sala 1966'an de li Amedê li navçeya Farqînê hate dinyayê. Di zanîngeha Dîcleyê, di beşa...

Zêdetir-Devamı...
05 Oca 2013
Yusuf Yeşilöz
Yusuf Yeşilöz

Yusuf Yeşilöz (*1964 li Qonye-Cihanbeyli) nivîskar û derhênerekî kurd e. Yusuf Yeşilöz sala 1964'a li gundekî kurdî (Gölyazi) li Anatoliya Navîn bûye.

Zêdetir-Devamı...

Şopandina Derhênerên Dawî - En Son Bakılan Yönetmenler

Hisên Hesen Elî

Hisên Hesen Elî

Hisên Hesen Elî derhênerekî kurd e. 1974 li Duhok ji Başure Kurdistanê hate dinyayê Sala...

Derhênerên Ku Nû Hatin Barkirin - Yeni Eklenen Yönetmenler

Ayhan Sarıgöl

Ayhan Sarıgöl

Doğum Tarihi - YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI KISA FİLMLER Kesit (Qilm) - 2013 .... Kurmaca1. Am...

Derhênerên Kurd - Kürt Yönetmenler

Akram Kiro

Akram Kiro

1973’de Suriye’de doğdu. Yönetmenliğin yanı sıra aktörlük, senaryo ve oyun yazarlığı da ya...

Hevpeyvîn - Röportajlar

Hevpeyvîna Muhammet Gözütok

Hevpeyvîna Muhammet Gözütok

Derhênerê Kurd birêz Muhammet Gözütok Pirsên me dibersivîne. Sînemaya Kurdî, kurtef...

онлайн фильмы

Têketin-Giriş

Şu anda 366 konuk çevrimiçi


Endamtî-Üyelik

Şu anda 366 konuk çevrimiçi

*
*
*
*
*

* İşaretli alanların doldurulması gerekir.