gototopgototop

Kürt Sineması - Sînemaya Kurdî - Kurdish Cinema

Têketin-GirişEndamtî-Üyelik

Derhênerên din ên ku zedetirîn hatine şopandin - En takip edilen diğer yönetmenler

Qutîka Lêgerînê - Arama Kutusu

Anasayfa - Mal » Derhêner » Derhênerên Din » Hamo Beknazarian
A+ R A-

Hamo Beknazarian

Oylayın / Deng bidin
(1 Oy)
Hamo Beknazarian (Armenian: Համո Բեկնազարյան; Russian: Амбарцум Бек-Назаров) (May 19, 1891 – April 27, 1965), also known as Hamo Bek-Nazarov or Amo Bek-Nazarian, was a Soviet Armenian film director.

Hamo Beknazarian was born on May 19, 1891 in Yerevan, the capital of ArmeniaRussian Empire. His career in cinema started in 1914, when a casual acquaintance offered him a part in a film. Since that part, he decided to pursue a career in cinema. Between 1914 and 1918, he played about 70 parts, becoming a popular actor in pre-Revolutionary Russian film. In 1920, instead of going to Armenia as he had decided, he went to Tbilisi where he developed a film department for the Georgian Commissioner's office of Public Education. He shot many films inTbilisi, including "The Father Murderer" and "Lost Treasures." In 1925, he shot his first Armenian film and moved to Armenia. In 1933, he shot the first Armenian sound film "Pepo." In 1941, Beknazarian was awarded the Stalin Prize. Besides feature films he also shot few documentaries.

Hamo Beknazarian died on April 27, 1965 in MoscowUSSR.

Filmography

  • 1922: The Suram Fortress, actor
  • 1923: Patricide, director
  • 1925: Namus, director
  • 1925: The Case of Tariel Mklavadze's Murder, director
  • 1926: Natela, director
  • 1926: Shor and Shorshor, scriptwriter, director
  • 1943: David-Bek, co-scriptwriter, director
  • 1935: Pepo, director
  • 1938: Zangezur, director
  • 1947: Anahit, director

 

Bu kategoriden daha fazlası / Zêdetirîn: « Georgy Paradzhanov Kadir SÖZEN »

Şirove Bike - Yorum Ekle

Security code Nû bike - Yenile - Refresh

Derhenêrekê/î Rexne Bike - Bir Yönetmen Eleştir

21 Mar 2013
Tomris Giritlioğlu
Tomris Giritlioğlu

1955, Ankara doğumlu. İlk, Orta ve Lise eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun. Aynı zamanda felsefe de okudu. Mezun olduktan sonra sınavla 1979...

Zêdetir-Devamı...
01 May 2013
Şepol Ebasî
Şepol Ebasî

Şepol Ebasî, hunermend û filîmsazê Kurd, dibêjit, destpêka Sînama Kurdî heye, lê ji rûyê hunerî ve û weka sinaat, Kurd ne gihiştine wê qonaxê karibin bêjîn, me Sînema Kurdî heye....

Zêdetir-Devamı...
11 Mar 2013
Kamîran Bêtasî
Kamîran Bêtasî

JînenîgarîKamîran Bêtasî li sala 1972 de li Zaxo dayikbû. Derhêneriya gelek klîp û dokumentan kiriye û wek aktor karkiriye herwusa gelek bernameya di televizyonê de amadekiriye.

Zêdetir-Devamı...
26 Nis 2013
Said Kekeyi
Said Kekeyi

Güney Kürdistanlı yonetmen 'Umudu Beklerken' adlı bir docu-drama çekti. 2002 yılında çekilen belgesel Halepçe katliamını konu ediniyor.

Zêdetir-Devamı...
23 Nis 2013
Nursel Doğan
Nursel Doğan

Sivas doğumlu. Bir süre inşaat firmasında çalıştıktan sonra, sinemayla ilgilenmeye başladı.  Kürt yönetmen Doğan Belgesel, Kurmaca, Eğitim filmi çekti, Çok sayıda uzun metraj, dizi film, kısa konulu film ve belgesel...

Zêdetir-Devamı...
03 May 2013
Bilal Çakay
Bilal Çakay

31 Ekim 1985, Siirt, Eruh doğumlu. Mersin Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Sinema ve Televizyon Bölümünde eğitim gördü. Kısa film çalışmalarını sürdürmektedir.

Zêdetir-Devamı...
11 Mar 2013
AlÎ Xelîl
AlÎ Xelîl

Jînenîgarî AlÎ Xelîl i sala 1981 li Duhok ê dayikbû. Wek rojnamewanekî di gelek rojnameyan de kar kiriye, herwusa çend çîrok nivisîne û çîrokên wî hatine belavkirin.

Zêdetir-Devamı...
06 Oca 2013
Şîrîn Cihanî
Şîrîn Cihanî

Doğu Kürdistanlı yönetmen Cihani'nin aynı zamanda bir şair. Cihani Doğu Kürdistanli iki şair, Siware Ilxanizade ve Jila Huseyni’nin yaşamını anlatan belgeseller çekti. Cihani ilk feminist Kürt filmi olarak da bilinen 'Yıldızlar Gündüz Renksizdir'...

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Gürsel ATEŞ
Gürsel ATEŞ

Doğum Tarihi - 1961, Sarıgöl, Manisa

Zêdetir-Devamı...
08 Oca 2013
Mehdi Hesen
Mehdi Hesen

Mehdi Hesen Ebil’deki Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde tiyatro eğitimi aldı. Kürdistan TV’de yönetmen olarak çalışan Hesen “Su” adlı (2007) bir kısa film çekti. “Su” 2007’de düzenlenen 5. Londra Kürt Film Festivali bünyesinde düzenlenen...

Zêdetir-Devamı...
10 Oca 2013
Ako Ezîz Mîrza
Ako Ezîz Mîrza

Ako Ezîz Mîrza derhênerekî kurd e. Ew di sala 1963'an de li Silêmanîyê ji dayîk bûye. Ji 1980'î ta 1984'an xwendina şanoyê li bajarê ku lê hatiye dinyayê xwendiye. Ew wek derhênerê şanoyê û wek leyistikvan...

Zêdetir-Devamı...
10 Oca 2013
Babak Emînî
Babak Emînî

Babak Emînî derhênerekî kurd e. Babak Emînî di sala 1978'an de li rojhilatê Kurdistanê ji dayik bûye. Wî li Zanîngeha Tehranê felsefe xwendiye û gelek salan bi Behmen Qubadî re wekî alîkarê derhêner xebitiye.

Zêdetir-Devamı...
01 Nis 2014
Chepo Gewez
Chepo Gewez

Chepo Gewez (z. 1973 li Gimgimê), lîstikvan, nivîskarên senaryoyan û derhênerê kurdo-elman e.Gewez, gava ku hê li welat dijî, li Meletî psîkolojiyê qedand û pistî ku kocî Elmanyayê kir li...

Zêdetir-Devamı...

Şopandina Derhênerên Dawî - En Son Bakılan Yönetmenler

Orhan Eskiköy

Orhan Eskiköy

1980 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra Ankara Ün...

Derhênerên Ku Nû Hatin Barkirin - Yeni Eklenen Yönetmenler

Ayhan Sarıgöl

Ayhan Sarıgöl

Doğum Tarihi - YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI KISA FİLMLER Kesit (Qilm) - 2013 .... Kurmaca1. Am...

Derhênerên Kurd - Kürt Yönetmenler

Akram Kiro

Akram Kiro

1973’de Suriye’de doğdu. Yönetmenliğin yanı sıra aktörlük, senaryo ve oyun yazarlığı da ya...

Hevpeyvîn - Röportajlar

Şepol Ebasî Röportajı

Şepol Ebasî Röportajı

Röportaj: Medet Dilek İranlı Kürt yönetmen ŞEPOL ABBASİ ( shepol abbasi ) ile görüştü. ...

онлайн фильмы

Têketin-Giriş

Şu anda 404 konuk çevrimiçi


Endamtî-Üyelik

Şu anda 404 konuk çevrimiçi

*
*
*
*
*

* İşaretli alanların doldurulması gerekir.