gototopgototop

Kürt Sineması - Sînemaya Kurdî - Kurdish Cinema

Têketin-GirişEndamtî-Üyelik

Derhênerên din ên ku zedetirîn hatine şopandin - En takip edilen diğer yönetmenler

Qutîka Lêgerînê - Arama Kutusu

Anasayfa - Mal » Derhêner » Derhênerên Din » Hamo Beknazarian
A+ R A-

Hamo Beknazarian

Oylayın / Deng bidin
(1 Oy)
Hamo Beknazarian (Armenian: Համո Բեկնազարյան; Russian: Амбарцум Бек-Назаров) (May 19, 1891 – April 27, 1965), also known as Hamo Bek-Nazarov or Amo Bek-Nazarian, was a Soviet Armenian film director.

Hamo Beknazarian was born on May 19, 1891 in Yerevan, the capital of ArmeniaRussian Empire. His career in cinema started in 1914, when a casual acquaintance offered him a part in a film. Since that part, he decided to pursue a career in cinema. Between 1914 and 1918, he played about 70 parts, becoming a popular actor in pre-Revolutionary Russian film. In 1920, instead of going to Armenia as he had decided, he went to Tbilisi where he developed a film department for the Georgian Commissioner's office of Public Education. He shot many films inTbilisi, including "The Father Murderer" and "Lost Treasures." In 1925, he shot his first Armenian film and moved to Armenia. In 1933, he shot the first Armenian sound film "Pepo." In 1941, Beknazarian was awarded the Stalin Prize. Besides feature films he also shot few documentaries.

Hamo Beknazarian died on April 27, 1965 in MoscowUSSR.

Filmography

  • 1922: The Suram Fortress, actor
  • 1923: Patricide, director
  • 1925: Namus, director
  • 1925: The Case of Tariel Mklavadze's Murder, director
  • 1926: Natela, director
  • 1926: Shor and Shorshor, scriptwriter, director
  • 1943: David-Bek, co-scriptwriter, director
  • 1935: Pepo, director
  • 1938: Zangezur, director
  • 1947: Anahit, director

 

Bu kategoriden daha fazlası / Zêdetirîn: « Georgy Paradzhanov Kadir SÖZEN »

Şirove Bike - Yorum Ekle

Security code Nû bike - Yenile - Refresh

Derhenêrekê/î Rexne Bike - Bir Yönetmen Eleştir

05 Mar 2013
Shirin Jihani
Shirin Jihani

Kurdish film director Shirin Cihani in Conference of Kurdish Women in Diyarbakir. This Conference, organized by Democratic Women's Movement. (24-25 April 2010) Cihani, from Kurdistan of İran and currently shootint...

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
İrfan ATASOY
İrfan ATASOY

Doğum Tarihi - 3 Şubat 1937, Adana

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Ahu Öztürk
Ahu Öztürk

1976 yılında İstanbul’da doğdu. Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe bölümünden mezun oldu. 2002’de Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sinema-TV bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2000 yılından bu yana çeşitli sinema...

Zêdetir-Devamı...
08 Oca 2013
Medet Dilek
Medet Dilek

1975’te Sivas’ta doğdu. Dilek 2000 yılında 25 + Kısa Film Atölyesi’nde sinema eğitimi aldı. 2001 yılında Gazi Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ortanize ettiği “TV Filmi ve Programcılığı” kursunu tamamladı. ...

Zêdetir-Devamı...
23 Şub 2013
Remzi Kazmaz
 Remzi Kazmaz

1954 yılında Rize’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini aynı kentte tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ceza avukatı olarak 17 yıldır görev yapan Remzi Kazmaz, “Gazi Mahallesi”, Çamlı...

Zêdetir-Devamı...
06 Oca 2013
Arin İnan Arslan
Arin İnan Arslan

Tunceli'de dogdu 2004'te ilk kisa filmi "KIRINTI"yi çekti. 2005 yilinda Ege Üniversitesi Bilgisayar Ögretmenligi bölümünden mezun oldu. Bağımsız sinema yapmaya devam ediyor

Zêdetir-Devamı...
08 May 2013
Kadir Özen
Kadir Özen

Doğum Tarihi - 1964, Gaziantep 1964 yılında Gaziantep'te doğan Kadir Sözen orta öğrenimini 1986 yılında Almanya'da tamamladı. 1991'de Köln İktisadi Bilimler Akademisinden mezun oldu. Gazetecilik yaptı ve senaryolar yazdı.İlk kısa metrajlı...

Zêdetir-Devamı...
11 Mar 2013
Şahin Gok
Şahin Gok

Sahin Gok 1 Çile 19752 li  Sêrt, bakurê Kurdistanê) derhênerekî kurd e. Di xebata xwe de romî (tirkî) û kurdî bikartîne. Zaningeh xwendiye.

Zêdetir-Devamı...
05 Oca 2013
Yusuf Yeşilöz
Yusuf Yeşilöz

Yusuf Yeşilöz (*1964 li Qonye-Cihanbeyli) nivîskar û derhênerekî kurd e. Yusuf Yeşilöz sala 1964'a li gundekî kurdî (Gölyazi) li Anatoliya Navîn bûye.

Zêdetir-Devamı...
10 Oca 2013
Ako Ezîz Mîrza
Ako Ezîz Mîrza

Ako Ezîz Mîrza derhênerekî kurd e. Ew di sala 1963'an de li Silêmanîyê ji dayîk bûye. Ji 1980'î ta 1984'an xwendina şanoyê li bajarê ku lê hatiye dinyayê xwendiye. Ew wek derhênerê şanoyê û wek leyistikvan...

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Yılmaz GÜNDÜZ
Yılmaz GÜNDÜZ

Doğum Tarihi - 2 Ocak 1929, TarsusÖlüm Tarihi - 1997

Zêdetir-Devamı...
21 Nis 2013
Abdurrahman ÖNER
Abdurrahman ÖNER

7 Temmuz 1984, Mersin doğumlu. İlkokulu Mersin de okudu. Ortaokul ve liseyi Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’nde okudu. Dicle Üniversitesi’nde matematik okudu. 2007 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde İletişim Tasarımı Yönetmenlik...

Zêdetir-Devamı...
11 Oca 2013
Sırrı Süreyya Önder
Sırrı Süreyya Önder

Sırrı Süreyya Önder (* 1962 li Semsûr) derhêner, aktor, rojnamevan û siyasetmedarekî romî (tirk) ye. Vêgav parlamenterê BDPê yê Stenbolê ye.

Zêdetir-Devamı...

Şopandina Derhênerên Dawî - En Son Bakılan Yönetmenler

Şepol Ebasî

Şepol Ebasî

Şepol Ebasî, hunermend û filîmsazê Kurd, dibêjit, destpêka Sînama Kurdî heye, lê ji rûyê h...

Derhênerên Ku Nû Hatin Barkirin - Yeni Eklenen Yönetmenler

Ayhan Sarıgöl

Ayhan Sarıgöl

Doğum Tarihi - YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI KISA FİLMLER Kesit (Qilm) - 2013 .... Kurmaca1. Am...

Derhênerên Kurd - Kürt Yönetmenler

Aynur Özbakır

Aynur Özbakır

11 Mayıs 1978, Malatya doğumlu. İlk ve orta öğrenimi Malatya’da, Üniversite eğitimini ise ...

Hevpeyvîn - Röportajlar

Caner Canerik Röprtajı 2

Caner Canerik Röprtajı 2

“Dêrsim bugün Kürt kimliğini dahi inkar edecek noktaya doğru hızla sürüklenirken bu bölgey...

онлайн фильмы

Têketin-Giriş

Şu anda 191 konuk çevrimiçi


Endamtî-Üyelik

Şu anda 191 konuk çevrimiçi

*
*
*
*
*

* İşaretli alanların doldurulması gerekir.