gototopgototop

Kürt Sineması - Sînemaya Kurdî - Kurdish Cinema

Têketin-GirişEndamtî-Üyelik

Derhênerên Kurd ên ku zedetirîn hatine şopandin - En takip edilen Kürt yönetmenler

Qutîka Lêgerînê - Arama Kutusu

Anasayfa - Mal » kürt yönetmenler » Hiwa Aminnejad
A+ R A-

Hiwa Aminnejad

Oylayın / Deng bidin
(0 oy)
Biography:

Hiwa Aminnejad was born to a Kurdish middle class family in Baneh, Iranian Kurdistan, in 1973. He qualified in film direction from the Iranian Young Cinema  Society in Tabriz. 
Being both Kurdish and Iranian he is fascinated by the everyday life of Iranian Kurds as they confront the contradictions of tradition, the effects of  war and the peculiarities of their situation as an ethnic group spread over several countries. He is part of a group of  Iranian directors contributing to the development of a cinema inspired by Kurdish traditions, landscapes and subjects.

Filmography:
• 2008: The Class Photo (Akss-e dast-e jami) /48 min /MiniDV
• 2008: Enchantment (Afsoon) / 14min 30 / documentary/ DV CAM
• 2007: Four Tunes for Kirkuk / 40min / documentary / HD
• 2005: The Dictator’s Henna Ritual / 14min / documentary / DV CAM
• 2003: Light of this Match (Atash-e in kebrit) / 14min / DV
• 2003: If He Speaks Again (Agar dobareh harf bezaneh) / 20min / Docu-Fiction / DV
• 2002: Mountain Symphony / 20min / documentary / DV CAM
• 1981: Parasite / 20min / Fiction / DV CAM


 

Doğu Kürdistan’ın Baneh şehrinde 1973 yılında dünyayan gelen Hiwa Aminnejad yönetmenlik formasyonunu Tebriz’deki Genç Sinema Klübü’nde aldı.1998-2001 yılları arasında fotoğrafçılık yapan Aminnejad, 2001 yılında ‘Parazit’ adlı kısa bir film çekti. Kani Films adından bir şirketi bulunan Aminnejad, daha sonra ‘Kibritteki ateş’ adlı kısa filmiyle İsfahan Genç Film Festivali’nde en iyi sinematografi ödülünü aldı. Yönetmen ayrıca 2004 yapımı ‘Efsun’, 2005 yapımı ‘Diktatöre kına yakmak’ ve 2007 yapımı ‘Kerkük için dört dua’ adlı
filmlere imza attı.
Bu kategoriden daha fazlası / Zêdetirîn: « Rehîm Zabîhî Şewket Emîn Korkî »

Şirove Bike - Yorum Ekle

Security code Nû bike - Yenile - Refresh

Derhenêrekê/î Rexne Bike - Bir Yönetmen Eleştir

21 Mar 2013
Tomris Giritlioğlu
Tomris Giritlioğlu

1955, Ankara doğumlu. İlk, Orta ve Lise eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun. Aynı zamanda felsefe de okudu. Mezun olduktan sonra sınavla 1979...

Zêdetir-Devamı...
03 Mar 2013
Abas Kiarostami
Abas Kiarostami

Abbas Kiarostami (Persian: عباس کیارستمی ‎ Abbās Kiyārostamī; born 22 June 1940) is an internationally acclaimed Iranian film director, screenwriter, photographer and film producer.[1][2][3] An active filmmaker since 1970, Kiarostami...

Zêdetir-Devamı...
03 Mar 2013
Jabbar Salehi
Jabbar Salehi

Jabbar SALEHI For 12 years I have been working as film editor for the Kurdish and Iranian tv channels, like Seneh and Sahar TV.Nowadays I'm working in a filmproduction company and...

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Aslı ÖZGE
 Aslı ÖZGE

Doğum Tarihi - 1975, İstanbulAslı Özge 1975'te İstanbul'da doğdu. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Tv Bölümü'nden mezun oldu. 2000'de çektiği BÜYÜK HARF C adlı kısa filmiyle çeşitli festivallerde...

Zêdetir-Devamı...
08 Oca 2013
Binevşa Berivan
Binevşa Berivan

İstanbul doğumlu yönetmen yaşamını Belçika’da sürdürmekte. Brüksel’de Inraci Film Okulu’nda sinema eğitimini alan Berivan 2003 yılında ‘Devam Et Özgür Olacaksın’ adlı ilk kısa filmini çekti. 2004 yılında ‘Küçük Şato’nun Melodisi’...

Zêdetir-Devamı...
08 May 2013
Kadir Özen
Kadir Özen

Doğum Tarihi - 1964, Gaziantep 1964 yılında Gaziantep'te doğan Kadir Sözen orta öğrenimini 1986 yılında Almanya'da tamamladı. 1991'de Köln İktisadi Bilimler Akademisinden mezun oldu. Gazetecilik yaptı ve senaryolar yazdı.İlk kısa metrajlı...

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Kudret SABANCI
Kudret SABANCI

8 Temmuz 1966, Bergama, İzmir doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi, Sinema-TV Bölümü mezunu. Kudret Sabancı, adını ilk kez Laleli'de Bir Azize filmiyle duyurmasına karşın, bu onun ilk çalışması değildir.

Zêdetir-Devamı...
24 Şub 2013
Soran Mardookhi
Soran Mardookhi

Soran Mardookhi is an independent filmmaker from Iran. He was born on September 21, 1979 in the City of Sanandaj, Kurdistan. Throughout high school, his deep love and passion for...

Zêdetir-Devamı...
24 Mar 2013
Hossein Jehani
Hossein Jehani

Biografía / Biography: 2009 Director / 2nd Melbourne Kurdish film Festival. 2006 Director: Sydney Kurdish Film Festival Director / Melbourne Kurdish film Festival. 2001 Production manager / Sydney Kurdish Film Festival. held...

Zêdetir-Devamı...
01 May 2013
Samira Makhmalbaf
Samira Makhmalbaf

Samira Makhmalbaf (d. 15 Şubat 1980, Tahran), İranlı Kürt film yönetmeni, senarist. Sinemaya, 1987'de yedi yaşındayken, babası yönetmen Mohsen Makhmalbaf'ın çektiği Bisikletçi adlı filmde rol alarak başladı. 14 yaşına geldiğinde gördüğü...

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Mahinur ERGUN
Mahinur ERGUN

Doğum Tarihi : 1956, Bursa

Zêdetir-Devamı...
06 Oca 2013
Müjde Arslan
Müjde Arslan

Navê xwe ya rastî Mizgin Arslane. Di sala 1981an de li Mêrdînê hate dinê.Di salên xwendevaniya xwe de bi Ajansa Nûçeyan a Dîcleyê (DÎHA) dest bi rojnamevaniyê kir.Heman salî mîna...

Zêdetir-Devamı...
10 Oca 2013
Bibi Bozzato
Bibi Bozzato

Bibi Bozzato derhênereke îtalî e. Derhêner û muzîkvan Bibi Bozzato li Venezia ji dayik bûye û wekî profesor li komek zanîngehan dersa teknîka filman dide. Ji sala 2000'a ta 2005'a wî bernameya radyoyê ya sînema...

Zêdetir-Devamı...

Şopandina Derhênerên Dawî - En Son Bakılan Yönetmenler

Bilal Çakay

Bilal Çakay

31 Ekim 1985, Siirt, Eruh doğumlu. Mersin Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Sinema v...

Derhênerên Ku Nû Hatin Barkirin - Yeni Eklenen Yönetmenler

Ayhan Sarıgöl

Ayhan Sarıgöl

Doğum Tarihi - YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI KISA FİLMLER Kesit (Qilm) - 2013 .... Kurmaca1. Am...

Derhênerên Kurd - Kürt Yönetmenler

Taha Kerîmî

Taha Kerîmî

Taha Kerîmî derhênerekî kurd e. Taha Kerîmî di sala 1975'a de li bajarê Ba...

Hevpeyvîn - Röportajlar

Handan Öztürk Röportajı

Handan Öztürk Röportajı

  Handan Öztürk yazar kimliğinden sonra şimdi de belgeselci kimliği ile karşınızda...

онлайн фильмы

Têketin-Giriş

Şu anda 539 konuk çevrimiçi


Endamtî-Üyelik

Şu anda 539 konuk çevrimiçi

*
*
*
*
*

* İşaretli alanların doldurulması gerekir.