gototopgototop

Kürt Sineması - Sînemaya Kurdî - Kurdish Cinema

Têketin-GirişEndamtî-Üyelik

Derhênerên Kurd ên ku zedetirîn hatine şopandin - En takip edilen Kürt yönetmenler

Qutîka Lêgerînê - Arama Kutusu

Anasayfa - Mal » kürt yönetmenler » Hassan Ali Mahmoud
A+ R A-

Hassan Ali Mahmoud

Oylayın / Deng bidin
(0 oy)


Born in 1967 in Erbil, Iraq.
He has been the assistant director on four features and produced the feature « Crossing the dust » in 2007. He is now working as an artistic director in the  Erbil Film Department.

Filmography:

Short Films:
2000: Friends of the mountain / 16min / DVCAM
1999: Heart melody/ 8min / DVCAM               
1998: The last wish/ 12min / DVCAM              
1997: Death dance/ 10min / DVCAM

Feature Film
2010 : The Quarter of Scarecrows ; Fiction, 76min; colour ; Iraq

Bu kategoriden daha fazlası / Zêdetirîn: « Behrooz ASRARI Diako YAZDANO »

Şirove Bike - Yorum Ekle

Security code Nû bike - Yenile - Refresh

Derhenêrekê/î Rexne Bike - Bir Yönetmen Eleştir

09 Şub 2013
Aydın Orak
Aydın Orak

1982’de doğdu. Tiyatroya 1997’de başladı. 2000’li yıllarda Mezopotamya Kültür Merkezi’nde devam etti. 2003 yılında Tiyatro Avesta’yı kurdu. Gösteri Sanatları Merkezi Tiyatro Yönetmenliği’ni bitirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi-Sahne Sanatları'nı terk etti. Orak,...

Zêdetir-Devamı...
11 Oca 2013
Petter Naess
Petter Naess

Petter Naess derhênerekî norwêcî e. Petter Naess li Osloyê hatiye dinyayê, ewî wek leyistikvan, nivîskarê şanoyan û derhêner di warê şanoyê û show de xebitiye. Ewî ji boyî filmê xweyî pêşî...

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Ahmet Küçükkayalı
Ahmet Küçükkayalı

2 Eylül 1974, Bursa doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde eğitim gördü. TÜRSAK sinema seminerinden sertifika aldı. 2002 yılında yönettiği  'İçerideki' ilk uzun metrajlı filmi. Ahmet...

Zêdetir-Devamı...
23 Şub 2013
Abdullah Yaşa
Abdullah Yaşa

1989 İzmir doğumlu, Ege Üniversitesinde hala öğrenim görmekte...Yönettiği Filimler:Wenda/Kayıp

Zêdetir-Devamı...
11 Mar 2013
AlÎ Xelîl
AlÎ Xelîl

Jînenîgarî AlÎ Xelîl i sala 1981 li Duhok ê dayikbû. Wek rojnamewanekî di gelek rojnameyan de kar kiriye, herwusa çend çîrok nivisîne û çîrokên wî hatine belavkirin.

Zêdetir-Devamı...
05 Nis 2014
Veysi Altay
Veysi Altay

Derhênerê Kurd birêz Veysi Altay Pirsên me dibersivîne. Sînemaya Kurdî, belgefîlîm, bûyerên dîrokî tên niqaş kirin. Rewşa sînemayê, kêmasîyên wê û çewtiyên hûnerê dibin mijara vê hevpeyvînê. Derhênerê Kurd birêz...

Zêdetir-Devamı...
19 Şub 2014
Hasan Demirtaş
 Hasan Demirtaş

1 Ocak 1990, Mardin doğumlu. Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Kocasırt köyünde doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini Mardin de tamamladı. 2004- 2007 yılları arasında Mardin Spor Paf takımında oynadı. 1999 yılından...

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Mahir CANOVA
Mahir CANOVA

Doğum Tarihi : 1915, KavalaÖlüm Tarihi : 16 Şubat 1993

Zêdetir-Devamı...
05 Oca 2013
Yusuf Yeşilöz
Yusuf Yeşilöz

Yusuf Yeşilöz (*1964 li Qonye-Cihanbeyli) nivîskar û derhênerekî kurd e. Yusuf Yeşilöz sala 1964'a li gundekî kurdî (Gölyazi) li Anatoliya Navîn bûye.

Zêdetir-Devamı...
23 Oca 2013
Cem YILMAZ
Cem YILMAZ

Doğum Tarihi : 23 Nisan 1973, İstanbul

Zêdetir-Devamı...
21 Mar 2013
Sülbiye Gunar
Sülbiye Gunar

1973, Stuttgart, Almanya doğumlu.  YÖNETMEN FİLMOGRAFİSİ Gözlerin Karamuk (Deine Augen Karamuk) - 2001 YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI KISA FİLMLER Saniye's Lust (Saniye'nin Arzusu) - 2003İstanbul Modern Sinema, Türk-Alman Diyaloğu Film Gösterimleri. 12-20 Haziran 2009

Zêdetir-Devamı...
05 Oca 2013
Lauand Omar
Lauand Omar

Omar genç bir Kürt yönetmen olmasının yanı sıra, senaryo yazarlığı ve produktörlük de yapıyor.

Zêdetir-Devamı...
11 Mar 2013
Bişar M.Tahir
Bişar M.Tahir

Jînenîgarî Bişar M.Tahir li sala 1973 de li Duhok ê dayikbû û ji sala 1989 heta nuha karê şanoyê dike û nêzîkê 10 şanoyan de derhênerî kiriye herwusa beşdariya 25 şanoyan...

Zêdetir-Devamı...

Şopandina Derhênerên Dawî - En Son Bakılan Yönetmenler

Havi İbrahim

Havi İbrahim

Havi İbrahim is a Kürt - Irak film yönetmeni. O taşındı İngiltere o çağdaş sanat eğitimi...

Derhênerên Ku Nû Hatin Barkirin - Yeni Eklenen Yönetmenler

Ayhan Sarıgöl

Ayhan Sarıgöl

Doğum Tarihi - YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI KISA FİLMLER Kesit (Qilm) - 2013 .... Kurmaca1. Am...

Derhênerên Kurd - Kürt Yönetmenler

Jamil Rostami

Jamil Rostami

Jamil Rostami 1971 doğumlu Sanandaj , Kürdistan Eyaleti , İran ) bir olan İranlı film yöne...

Hevpeyvîn - Röportajlar

Çağan Irmak Röportajı

Çağan Irmak Röportajı

  Merhabalar Çağan Bey. Öncellikle çok teşekkür ederiz bu röportaj için. Prensesin...

онлайн фильмы

Têketin-Giriş

Şu anda 472 konuk çevrimiçi


Endamtî-Üyelik

Şu anda 472 konuk çevrimiçi

*
*
*
*
*

* İşaretli alanların doldurulması gerekir.