gototopgototop

Kürt Sineması - Sînemaya Kurdî - Kurdish Cinema

Têketin-GirişEndamtî-Üyelik

Derhênerên Kurd ên ku zedetirîn hatine şopandin - En takip edilen Kürt yönetmenler

Qutîka Lêgerînê - Arama Kutusu

Anasayfa - Mal » kürt yönetmenler » Hassan Ali Mahmoud
A+ R A-

Hassan Ali Mahmoud

Oylayın / Deng bidin
(0 oy)


Born in 1967 in Erbil, Iraq.
He has been the assistant director on four features and produced the feature « Crossing the dust » in 2007. He is now working as an artistic director in the  Erbil Film Department.

Filmography:

Short Films:
2000: Friends of the mountain / 16min / DVCAM
1999: Heart melody/ 8min / DVCAM               
1998: The last wish/ 12min / DVCAM              
1997: Death dance/ 10min / DVCAM

Feature Film
2010 : The Quarter of Scarecrows ; Fiction, 76min; colour ; Iraq

Bu kategoriden daha fazlası / Zêdetirîn: « Behrooz ASRARI Diako YAZDANO »

Şirove Bike - Yorum Ekle

Security code Nû bike - Yenile - Refresh

Derhenêrekê/î Rexne Bike - Bir Yönetmen Eleştir

22 Şub 2013
Çayan Demirel
Çayan Demirel

Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Belgesel Ödülü'nü alan 5 No'lu Cezaevi'nin yönetmeni Çayan Demirel, üniversitede iktisat okuyan bir isim. Belgesel çekmek dışında bir işi olmadığını söyleyen Demirel 'Bugüne kadar...

Zêdetir-Devamı...
03 Mar 2013
Serhan Şahin
Serhan Şahin

Doğum Tarihi 4 Ağustos 1980 Doğum Yeri Antalya Eğitim Durumu Ankara Üniversitesi -

Zêdetir-Devamı...
03 May 2013
Orhan İnce
Orhan İnce

20 Aralık 1983, Diyarbakır doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Diyarbakır'da tamamladı. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema ve Televizyon bölümünde yaptı. Yüksek Lisans eğitimine de Marmara Üniversitesi...

Zêdetir-Devamı...
05 Oca 2013
Mesud Arif Salih
Mesud Arif Salih

Mesud Arif Salih derhênerekî kurd e. Mesud Arif Salih li Duhokê li başûrê Kurdistanê hatiye dinyayê, ewî bi neh saliya xwe dest bi karê şanoyê kiriye.

Zêdetir-Devamı...
07 Oca 2013
Nazmi Kırık
Nazmi Kırık

Nazmî Kirik şanoger û hunermendê sînemayê Di sala 1976an de li Diyarbekirê ji dayik bû. Dibistana navincî li Qoserê lîseyê jî li Diyarbekirê xwend. Di dema perwerdehiya xwe de li Şaxa Amedê ya Navenda Çanda Mezopotamyayê...

Zêdetir-Devamı...
16 Mar 2013
KAMEEL AHMED
KAMEEL AHMED

Kameel Ahmed is currently 47 years old and first became a director 20 years ago at the age of 27. Their most recent non-secretarial directorship is with Hatfield Marketing Limited...

Zêdetir-Devamı...
01 May 2013
Samira Makhmalbaf
Samira Makhmalbaf

Samira Makhmalbaf (d. 15 Şubat 1980, Tahran), İranlı Kürt film yönetmeni, senarist. Sinemaya, 1987'de yedi yaşındayken, babası yönetmen Mohsen Makhmalbaf'ın çektiği Bisikletçi adlı filmde rol alarak başladı. 14 yaşına geldiğinde gördüğü...

Zêdetir-Devamı...
01 Oca 2013
Yılmaz Güney
Yılmaz Güney

Yılmaz Güney filmleri Yilmaz Guney (z. 1'ê avrêlê 1937 li Edene − m. 9'ê rezberê 1984 li Parîs) aktor, derhêner û nivîskarekî kurd e . Navê wê bi tirkî wekî Yılmaz Güney tê bilêvkirin.

Zêdetir-Devamı...
08 Oca 2013
Shaxawan Idrees
Shaxawan Idrees

Shaxawan Idrees Güney Kürdistan’da değişik Kürt gazetelerinde muhabirlik yaptı. “Petrolümüz var” adlı kısa bir film çeken İdrees şu anda Kürdistan Kültür Bakanlığı Sinema Bölümü’nde prodüksüyon menejeri olarak çalışmakta.

Zêdetir-Devamı...
26 Şub 2013
Hooshang Mirzaee
 Hooshang Mirzaee

Hooshang Mirzaee Was born in 1971 in Kouhdasht, Lorestan province (West of Iran). He was graduated from IRIB Islamic Republic of Iran Broadcasting University at film directing major.

Zêdetir-Devamı...
06 Oca 2013
Mano Xelîl
Mano Xelîl

964 Suriye Kürdistan’ı doğumlu yönetmen Şam Üniversitesi’nde Tarih ve Hukuk okudu.

Zêdetir-Devamı...
23 Şub 2013
Shaho Mahmoodi
Shaho Mahmoodi

1981 yılında İstanbul'da doğdu Shaho Mahmoodi profesyonel bir gazeteci, yazar ve şair olarak çalıştı. "Çikolata evi" onun ilk sinema deneyimi oldu.

Zêdetir-Devamı...
08 Oca 2013
Serhat Karaaslan
Serhat Karaaslan

SERHAT KARAASLAN BiografisiDoğum Tarihi, Yeri – 1984,VARTO Özgeçmiş 1984  varto doğumlu.2006’da  istanbul üniversitesieczacılık fakültesini bitirdi.2009’da  kadir has üniversitesi film vedrama yüksek lisans programıyönetmenlik bölümüne başladı.Eczacılık yapmakta ve kısa filmlerçekmektedir.

Zêdetir-Devamı...

Şopandina Derhênerên Dawî - En Son Bakılan Yönetmenler

Bülent Gündüz

Bülent Gündüz

Bülent Gündüz (z. 18ê berfanbarê 1976, Qereyazî) derhêner û nivîskarekî kurd e. Bülent Gü...

Derhênerên Ku Nû Hatin Barkirin - Yeni Eklenen Yönetmenler

Ayhan Sarıgöl

Ayhan Sarıgöl

Doğum Tarihi - YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI KISA FİLMLER Kesit (Qilm) - 2013 .... Kurmaca1. Am...

Derhênerên Kurd - Kürt Yönetmenler

Ömer Leventoğlu

Ömer Leventoğlu

Ömer Leventoğlu, (d. 1969) yazar ve yönetmen. Erzurum’un Şenkaya ilçesinde dünyaya geldi....

Hevpeyvîn - Röportajlar

Ahu Öztürk Röportajı

Ahu Öztürk Röportajı

  Berlinale’de gösterilen “Toz Bezi” filmin yönetmeni Ahu Öztürk, ”Türkiye’de Kürt...

онлайн фильмы

Têketin-Giriş

Şu anda 290 konuk çevrimiçi


Endamtî-Üyelik

Şu anda 290 konuk çevrimiçi

*
*
*
*
*

* İşaretli alanların doldurulması gerekir.